Αυτή η εκδοχή της πίτσας γίνεται εύκολα και γρήγορα σχετικά χωρίς να χρειαστεί να ανάψεις το φούρνο σου. Είναι πεντανόστιμη και πολύ χορταστική!
Υλικά για τη ζύμη
- 350γρ. αλεύρι για πίτσα ή σκληρό + λίγο για το ζύμωμα
- 5γρ. μαγιά ξερή
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (για το μπολ και το τηγάνι)
Για τη γέμιση:
- 200γρ. ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φετούλες
- 1 πιπεριά πράσινη σε φετούλες
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φετούλες
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε το νερό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε στην αρχή και να ζυμώνουμε στη συνέχεια με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που θα κολλά λίγο στο χέρι. Ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και βγάζουμε τη ζύμη εκεί πάνω. Της κάνουμε μερικά διπλώματα να γίνει εντελώς λεία, της δίνουμε σχήμα μπάλας και τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για καμιά ώρα περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Πλένουμε και κόβουμε τα υλικά μας όπως περιγράφεται στη λίστα. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατίζουμε. Σοτάρουμε λίγο ακόμη να απομακρύνουμε τα υγρά της ντομάτας και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την πλάθουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε την πρώτη με τη βοήθεια του πλάστη σε φύλλο και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του τηγανιού μας, αφού το αλείψουμε πρώτα με λίγο λάδι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του πρώτα τα σοταρισμένα λαχανικά και μετά το τριμμένη μοτσαρέλα. Ανοίγουμε και τη δεύτερη μπάλα ζύμης σε λεπτό φύλλο και σκεπάζουμε την πίτσα, φέρνοντας πάνω κι ασφαλίζοντας με τη ζύμη που περισσεύει από κάτω.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μετά από ένα λεπτό χαμηλώνουμε την ένταση της θερμότητας στο μισό. Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά και στη συνέχεια τη γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου ή καπακιού και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε την πίτσα αμέσως ζεστή, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!