Τα ζυμαρικά γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου και φέτος είπα να τα γιορτάσω παρέα σε ψητή κολοκύθα, μιας και σε λίγες μέρες θα έχει κι αυτή την τιμητική της. Halloween ντε…
Υλικά για 4 άτομα:
- 400γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
- 600γρ. κολοκύθα κίτρινη
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 50γρ. βούτυρο Lurpak
- 200γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 150γρ. σκληρό τυρί Arla τριμμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρούμε τα σποράκια, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια όμοιου μεγέθους και τα αραδιάζουμε μαζί με τη φλούδα τους σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφού κρυώσει λίγο η κολοκύθα και γίνει διαχειρίσιμη αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο προτείνει η συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μισά κυβάκια της κολοκύθας μαζί με μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και το τυρί κρέμα.
- Σε ευρύχωρο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα υπόλοιπα κυβάκια της κολοκύθας ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πολτό της κολοκύθας και τα ζυμαρικά.
- Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα στη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο και το μισό τριμμένο τυρί.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και ο καθένας προσθέτει έξτρα τριμμένο τυρί στο δικό του, αν θέλει.