Κάθε μέρα πάρτι με τρίγωνα τυροπιτάκια με τραγανή βουτυράτη κρούστα και πλούσια γέμιση τυριών για μικρά και μεγάλα παιδιά που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Για το σχολείο, για το γραφείο, για το πάρτι, για τις μικρές λιγούρες της ημέρας, για τα τσιμπολογήματα μπροστά στην τηλεόραση ή για συνοδεία σε ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα.
Υλικά για 24 περίπου κομμάτια
- 450γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 75γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
για τη γέμιση:
- 200γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 150γρ. Arla σκληρό τυρί τριμμένο
- 200γρ. Arla mozzarella τριμμένη
- 2 αβγά
- 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- Πιπέρι τριμμένο
- Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή αν προτιμάτε
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ προσθέτοντας και τα αβγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο με την μικρή πλευρά κάθετα μπροστά μας. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε και κόβουμε κάθετα τα φύλλα στη μέση. Μετά χαράζουμε τα δυο μισά πάλι στη μέση, οπότε φτιάχνουμε 4 λωρίδες από κάθε φύλλο και τις τοποθετούμε όλες τη μια πάνω στην άλλη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά.
- Παίρνουμε τις πρώτες δυο λωρίδες φύλλου και τοποθετούμε στο κάτω μέρος τους ένα γεμάτο κουταλάκι γέμισης. Φέρνουμε την κάτω δεξιά γωνία πάνω από τη γέμιση και στην αριστερή πλευρά, σχηματίζοντας ένα τριγωνάκι, και συνεχίζουμε να το τυλίγουμε μέχρι να φτάσουμε στο πάνω μέρος του φύλλου.
- Τοποθετούμε το πιτάκι σε ταψί και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τρίγωνα πιτάκια με λωρίδες φύλλου και γέμιση τυριών μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Αλείφουμε τα πιτάκια με άφθονο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Τα ξεφουρνίζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά, χλιαρά ή ακόμη και κρύα.