Η συγκεκριμένη πίτσα φτιάχνεται πανεύκολα σε 10 λεπτά με έτοιμες τορτίγιες του εμπορίου, μια απλή σπιτική σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με βασιλικό και μια γενναία δόση τριμμένης mozzarella arla. Αν έρθετε στο τσακίρ κέφι και θέλετε να φτιάξετε το δικό σας ζυμάρι, ακολουθήστε το λινκ.
Υλικά για 4 ατομικές:
- 4 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φυλλαράκια βασιλικού
Για την επικάλυψη
- 400γρ. arla mozzarella τριμμένη
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- έξτρα φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση
- Περνάμε τα ντοματάκια με τη σάλτσα τους από multi και τα ρίχνουμε σε τηγάνι μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο, το σκόρδο σε φετούλες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC, στρώνουμε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε πάνω τους τις τορτίγιες.
- Tις αλείφουμε με μικρή δόση σάλτσας, σκορπάμε παντού φυλλαράκια βασιλικού και σκεπάζουμε την καθεμία με 100γρ. τριμμένη mozzarella.
- Διακοσμούμε με 3 ντοματίνια κομμένα στη μέση την κάθε πίτσα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας έξτρα φυλλαράκια βασιλικού.