Η πιο εύκολη και πιο σοκολατένια εκδοχή του buche de Noel, του χριστουγεννιάτικου κορμού που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας!
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αβγά μέτρια
- 175γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 350γρ. κρέμα γάλακτος
- 250γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 300γρ. πραλίνα φουντουκιού (του εμπορίου)
Για τη διακόσμηση
- μερικά μαρόν γλασέ
- Λίγη άχνη ζάχαρη
- διάφορα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Σπάζουμε τα αβγά στον κάδο της κουζινομηχανής και προσαρμόζουμε το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και χτυπάμε για 8-10 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ καλά το μίγμα.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας, ρίχνοντάς το λίγο λίγο από σουρωτήρι και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε. Του δίνουμε παραλληλόγραμμο σχήμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά, να πάρει απαλό ρόδινο χρώμα.
- Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 8 ώρες τουλάχιστον.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
- Ενσωματώνουμε στο μίγμα της σοκολάτας το τυρί κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.
- Ανοίγουμε το ρολό παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης αφού την ανακατέψουμε με σπάτουλα να μαλακώσει λίγο. Τυλίγουμε σε ρολό και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη. Με ένα πιρούνι ή με παλέτα κάνουμε γραμμές κατά μήκος και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε διακοσμώντας με μαρόν γλασέ και χριστουγεννιάτικα στολίδια, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την τελευταία στιγμή.