Ένα σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε και σαν μικρό γεύμα μαζί με μια σαλάτα. Πώς θα το φτιάξουμε; Εύκολα και γρήγορα με μερικά φύλλα κρούστας που μας περίσσεψαν από μια πίτα τα οποία θα παίξουν το ρόλο της βάσης της τάρτας, με λαχανικά που έχουμε ήδη, μανιτάρια και τυριά.
Υλικά για 8 άτομα
- 75γρ. βούτυρο Lurpak
- 200γρ. μοτσαρέλα Arla
- 150γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 4 φύλλα κρούστας ή 2 φύλλα παραδοσιακά για πίτα
- 400γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι ξερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε κι αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε συχνά κουνώντας το τηγάνι συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, το μπέικον, αν χρησιμοποιήσουμε και φέρνουμε μια τελευταία βόλτα τα υλικά στο τηγάνι. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας πάνω σε χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε με πινέλο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία βουτυρώνουμε επίσης και αλείφουμε με το τυρί κρέμα αφήνοντας περιθώριο 3 δάχτυλα τριγύρω.
- Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και φέρνουμε το κενό των φύλλων που αφήσαμε τριγύρω πάνω από τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε την «τάρτα» μαζί με το χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
- Σερβίρουμε την «τάρτα» πάνω σε επιφάνεια κοπής, κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.