Η ζύμη θα σου θυμίσει μπισκότα και πιο συγκεκριμένα κούκις που ψήνεις μέσα σε ταψί πάνω σε ένα στρώμα από ψιλοκομμένες φράουλες και μάνγκο. Σερβίρεις το γλυκό χλιαρό, κόβοντας με κουτάλι και συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας. Να σας πω την αλήθεια μου, την επόμενη φορά δεν θα βάλω κακάο στη ζύμη των μπισκότων, θα το αφήσω λευκό.
Υλικά για ένα ταψάκι διαστ. 23 Χ 34 εκ.
για τα κούκις
- 150γρ. βούτυρο σε κύβους μαλακωμένο
- 150γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αβγά
- 150γρ. αλεύρι
- 30γρ. κακάο (ή κορν φλάουρ αν αποφασίσετε να τα κάνετε λευκά)
- 50γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 50γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
για τη φρουτένια βάση
- 600γρ. φράουλες κομμένες σε μέτρια κομμάτι
- 2 μάνγκο καθαρισμένα και κομμένο σε κύβους
- 50γρ. ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100γρ. γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και πιάνουμε σπάτουλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο στο μίγμα και ανακατεύουμε. Τέλος ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180οC και ετοιμάζουμε τα φρούτα. Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κόμμάτια όσο το δυνατό πιο όμοια. Τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 23Χ33εκ.
- Παίρνουμε το μίγμα των κούκις από το ψυγείο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις στήνουμε στη σειρά σαν στρατιωτάκια πάνω από τα φρούτα, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν τα κούκις στο ψήσιμο και θα ψιλοενωνθούν.
- Ψήνουμε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά και το ξεφουρνίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σοκολάτας
- Μισολιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα και ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα. Το ρίχνουμε πάνω από τη μισολιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το γλυκό σε μπολ μαζί με παγωτό και χλιαρή σάλτσα σοκολάτας. Όποιος δεν θέλει παγωτό του ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπισκότο.