Δεν είναι μόνο οι Δημητρούλες κι οι Δημήτρηδες που γιορτάζουν σήμερα και τους αξίζει το καλύτερο κέρασμα, είναι που ανοίγουν το χορό των γιορτών που δεν μας αφήνει να πάρουμε ανάσα μέχρι το Γενάρη. Με εορταζόμενους στο σπίτι ή χωρίς φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε. Τυλιγμένα μέσα σε πικρό κακάο, τα βάζεις στο στόμα κι αρχίζει το πράγμα να σοβαρεύει. Σκληρά απ’ έξω σπάνε στο δόντι και αποκαλύπτουν μια βελούδινη καρδιά στο εσωτερικό Δεν είναι τα πιο εύκολα, αλλά είναι τα καλύτερα τρουφάκια μου!
Υλικά για 25-30 κομμάτια περίπου
Για τη γέμιση
- 400γρ. κουβερτούρα
- 250γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- 50γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 σφηνάκι liquer καφέ ή άλλο ποτό της επιλογής σας (μπράντι, κονιάκ, τσίπουρο παλαιωμένο κλπ)
- 1 κουτ. σούπας καφέ instant
- 1 κουτ. σούπας μέλι
Για την επικάλυψη
- 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε μέσα σε ένα μπολ. Τη βάζουμε πάνω σε κατσαρολάκι που βάζουμε στη φωτιά με λίγο νερό και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό κατσαρολάκι να πάρει βράση και περιχύνουμε τη σοκολάτα στο μπολ.
- Κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενωθεί η κρέμα με τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε τον καφέ στο λικέρ και τα ανακατεύουμε μαζί με το μέλι και το βούτυρο στο μίγμα της σοκολάτας. Αφού ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα το αφήνουμε με το μπολ στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει. Το σκεπάζουμε φυσικά για να μην απορροφήσει μυρωδιές.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και βγάζουμε το μίγμα της σοκολάτας από το ψυγείο. Με δυο κουταλάκια παίρνουμε μικρές ποσότητες, τους δίνουμε σχήμα μπαλίτσας και τις ακουμπάμε στο ταψάκι που ετοιμάσαμε.
- Τις αφήνουμε μαζί με το ταψί στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει λίγο και κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το κακάο. Παίρνουμε μια μία τις μπαλίτσες της σοκολάτας και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Πριν στεγνώσει εντελώς η επικάλυψη παίρνουμε και κυλάμε τα τρουφάκια στο κακάο και τα μεταφέρουμε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα βγάζουμε όταν θέλουμε να σερβίρουμε.