Με αληθινή γεύση ροδάκινου, ελάχιστα γλυκό και πλούσιο σε υφή γιατί είναι φτιαγμένο με τριών ειδών γάλατα αλλά καθόλου αβγά, αυτό το παγωτό μπορεί να γίνει εύκολα το αγαπημένο σου.
Υλικά για 1 κιλό παγωτό
- 500γρ. γάλα πλήρες
- 50γρ. γάλα σε σκόνη
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200γρ. σάρκα ροδάκινου καθαρισμένη από τη φλούδα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να πάρει βράση. Αν έχουμε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει στους 85οC.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και περιμένουμε να κατέβει η θερμοκρασία του λίγο.
- Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ.
- Ενσωματώνουμε τον πολτό του ροδάκινου και την κρέμα γάλακτος στο μίγμα του γάλακτος και αφήνουμε το τελικό μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Παγώνουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε και μερικές ώρες ακόμη στο ψυγείο να σφίξει καλύτερα.
- Κόβουμε με το σκουπ μπάλες παγωτού και το σερβίρουμε σε μπολ.