Το τελευταίο παγωτό που έφτιαξα το έκανα με την κλασική συνταγή του παγωτού μόνο που στο τέλος το αφράτεψα με φρέσκο τυρί κρέμα. Κι αφού το πάγωσα το σερβίρισμα πάνω σε μπισκότο ολικής άλεσης περιχυμένο με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο της Γιαμ. Άλλο επίπεδο γεύσης!
Υλικά για 1 κιλό παγωτό περίπο
- 600γρ. γάλα φρέσκο
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5 κρόκοι αβγών
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ ή 3 γρ. κόμι γκουάρ*
- 250γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
- Μπισκότα digestive
- Γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη βανιλίνη και το ξύσμα του λεμονιού να πάρει βράση και στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ή το κόμι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το καυτό γάλα τμηματικά στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα τη βάζουμε στη φωτιά. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 85οC.
- Κατεβάζουμε τότε από τη φωτιά την κρέμα και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Παγώνουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπολ. Το αφήνουμε στην κατάψυξη.
- Για να σερβίρουμε κόβουμε μπάλες με το σκουπ του παγωτού και το σερβίρουμε πάνω σε μπισκότα digestive. Περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή άλλο της επιλογής σας και σερβίρουμε.
*Το κόμι γκουάρ είναι φυσικό προϊόν και χρησιμοποιείται στην παρασκευή παγωτού αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων γενικότερα ως πηκτικό μέσο και ομογενοποιητής. Θα το συναντήσετε σε πολλές ετικέτες τροφίμων με την κωδική ονομασία E412. Μην τρομάξετε είναι εντελώς φυσικό και εξάγεται με ειδική επεξεργασία από τους σπόρους του φυτού Cyamopsis tetragonolobusο που μοιάζει με το δικό μας πράσινο φασολάκι το οποίο απαντάται στο Πακιστάν και στη Βόρειο Ινδία. Είναι εντελώς άοσμο και άγευστο, διαθέτει μεγαλύτερη πυκνωτική ικανότητα από το corn flour και θα το βρείτε σε μορφή σκόνης στα μπαχαροπωλεία. Στο παγωτό δίνει απίστευτη μαστιχωτή υφή!