Ένα τσιζκέικ με πλούσια εξωτική γεύση καρύδας. Θα το σερβίρουμε με την μαρμελάδα της επιλογής μας και λίγη τριμμένη καρύδα. Όπως όλα τα ψημένα τσιζκέικ θα το φτιάξουμε μια μέρα πριν γιατί πρέπει να μείνει στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Υλικά για μια φόρμα διαμ. 26εκ.
Για τη βάση του μπισκότου
- 250γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
- 100γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 κουτ. σούπας τριμμένη καρύδα
Για την κρέμα τυριού
- 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 250γρ. ζάχαρη
- 5 αβγά μεγάλα ή 6 μέτρια
- 400γρ. κρέμα καρύδας
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη καρύδα
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για την επικάλυψη
- μαρμελάδα μήλο ή άλλη της επιλογής σας
- λίγη τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi σε 2 δόσεις και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο να φτιάξουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνουμε με το μπισκότο τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο στην οποία έχουμε μαγκώσει ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.
- Για την κρέμα τυριού: Ρίχνουμε μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κρέμα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα αφράτο και ομοιογενές.
- Το ρίχνουμε πάνω από το μίγμα του μπισκότου και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά ακόμη στους 160οC στον αέρα. Πρέπει να πάρει η επιφάνειά του λίγο χρώμα.
- Ξεφουρνίζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι την επόμενη. Το γλυκό θα φουσκώσει στο ψήσιμο αλλά όταν μείνει εκτός φούρνου θα ξεφουσκώσει, είναι φυσιολογικό.
- Αφού κρυώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη μαρμελάδα μήλο και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα. Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο λικέρ.