Πεντανόστιμα κεκάκια με έντονη τη γεύση του μανταρινιού. Κρύβουν μέσα τους έξτρα μπόνους μπουκιά έκπληξη με σοκολάτα και μάρτζιπαν το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε έτοιμο.
Υλικά για 12 μάφινς
- 125γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 3 αβγά μέτρια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μανταρίνια μέτρια ολόκληρα
- 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 24 κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα
- 125γρ. μάρτζιπαν* κομμένο σε 12 κομμάτια
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα μανταρίνια, τα τρυπάτε με ξύλινο καλαμάκι σε 2-3 σημεία και τα βάζετε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 40 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Ο πολτός πρέπει να είναι 125-130γρ. περίπου.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και τον πουρέ των μανταρινιών. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε αυτό το μείγμα σταδιακά στο μείγμα του μίξερ χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
- Βουτυρώνετε 12 μικρά ραμκέν ή φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και μοιράζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Βυθίζετε στο κέντρο του καθενός από 2 κομματάκια σοκολάτα με ένα κομματάκι μάρτζιπαν στη μέση και ψήνετε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα σερβίρετε.
*Μάρτζιπαν θα βρείτε έτοιμο στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ, εγώ το βρίσκω στο Βασιλόπουλο. Κυκλοφορεί συσκευασμένο σε μπαστούνια των 150γρ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αντί για μανταρίνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοκάλι και να φτιάξετε μάφινς πορτοκαλιού.