Επική μακαρονάδα για οικογενειακά τραπέζια και εξαιρετικές περιπτώσεις που θέλεις να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου.
Υλικά για 5 άτομα
- 1 1/2 κιλό κατσικάκι, μπούτι και πλευρά, σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 μπαχάρια ολόκληρα
- Λίγο κόλιανδρο κοπανισμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 1 πακέτο χοντρές χυλοπίτες ή μακαρόνια χοντρά ή σπαγγέτι αν προτιμάτε
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζετε το κατσικάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί στην άκρη.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά το κατσικάκι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
- Σβήνετε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί προσθέτετε το κονκασέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη κι ένα φλιτζάνι από το ζουμί του κατσικιού.
- Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια στο ζωμό που έχετε κρατήσει προσθέτοντας επιπλέον νερό και αλάτι να μαγειρευτούν al dente.
- Μόλις γίνει το κοκκινιστό, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, φέρνετε δυό- τρεις βόλτες σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σερβίρετε σε πιατέλα με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.