Τα δαμάσκηνα είναι ώρα να γίνουν μαρμελάδα και με τη σειρά τους να γεμίσουν μοσχοβολιστά βουτυρένια μπισκοτάκια που θα συνοδεύσουν τον καφέ και το τσάι μας με τον καλύτερο τρόπο.
Photo credits: Nikolas Pappas
Υλικά για 20 διπλά κομμάτια διαμέτρου 6εκ.
- 150γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 300γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 αβγά μέτρια
για τη διακόσμηση
- 150γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
- λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα κυβάκια του βουτύρου, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και προσαρμόζουμε τους γάντζους στο μίξερ. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και όταν πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνουμε το πρώτο αβγό και μετά από λίγο το δεύτερο.
- Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τώρα η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στον πάγκο μας. Εκεί επάνω ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε λεπτό φύλλο. Με ένα ποτηράκι του κρασιού ή με κουπ πάτ διαμ. 6εκ. κόβουμε κύκλους ή σχήματα της επιλογής μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
- Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
- Τα ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσουν τα χωρίζουμε στη μέση και βάζουμε στα μισά από μισή κουταλιά περίπου μαρμελάδα, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω. Σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκοτάκια και τα σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.