Το σιρόπι σοκολάτας φτιάχνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά, είναι και νηστίσιμο ή vegan αν προτιμάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το μεταφέρεις σε σκεύος με στόμιο για εύκολο σερβίρισμα και να το έχεις έτοιμο στο ψυγείο για να γαρνίρεις παγωτά, κέικ, μικλσέικ ή για ό,τι άλλο σκεφτείς. Κρατάει για πολύ καιρό…
Υλικά:
- 125γρ. κακάο
- 250γρ. νερό
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανιλίνη
- 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ρούμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο, το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε με αβγοδάρτη τα υλικά της σος συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν, να πάρει βράση και να πήξει ελαφρά.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το ρούμι, την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε να λιώσει. Αφού κρυώσει η σος την μεταφέρουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.