Θες να κακομάθεις τον εαυτό σου και το έταιρον ήμισι; Σου έχω 3 νόστιμες όσο και δροσερές προτάσεις για να νιώσεις πως πήγες διακοπές στην πόλη σου. Τις δοκίμασα και μιλάω εκ πείρας…
Πρώτα απ’ όλα να σου πω πώς πήρε το όνομά της η Βουλιαγμένη γιατί ούτε εγώ το ήξερα. 2000 χρόνια πριν, στη θέση που υπάρχει σήμερα η Λίμνη υπήρχε ένα τεράστιο υπόγειο σπήλαιο, η κορυφή του οποίου κάποια στιγμή κατέρρευσε αποκαλύπτοντας τη λίμνη που κοιμόταν εκατομμύρια χρόνια στα σπλάχνα του. Εξ αιτίας αυτού του βουλιάγματος, η λίμνη πήρε το όνομα «Βουλιαγμένη» κι αυτή με τη σειρά της έδωσε το όνομα και σε ολόκληρη την περιοχή!
Από τότε μέχρι τις μέρες μας η Λίμνη παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Τα ιαματικά, υφάλμυρα νερά της έχουν ηφαιστειακή σύσταση και είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι σταθερά χλιαρά, 21-22 οC όλο το χρόνο, το καλοκαίρι φτάνουν και τους 27-28οC. Στην πρώτη σου επαφή με τη λίμνη θα νοιώσεις δέος από την ομορφιά των παράξενων σχηματισμών που κάνουν το τοπίο σχεδόν μαγικό αλλά και μια ιδιαίτερη ενέργεια. Πρώτοι οι Γερμανοί κατακτητές προσπάθησαν να εξερευνήσουν το μυστήριο του κατακρημνισμένου σπηλαίου, που η μυθολογία λέει πως έκρυψε την εγκυμονούσα Λητώ, τη μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας από την οργή της Ήρας, πριν μεταμορφωθεί σ’ αυτή εδώ τη λίμνη. Μετά ανέλαβε ο σπηλαιοδύτης Ζαν Ζακ Μπολάνζ. Ένας τεράστιος σταλαγμίτης, που η ανακάλυψή του έδωσε καινούρια δεδομένα στην έρευνα για το σχηματισμό της Μεσογείου, η σύνδεση με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου δικαιολόγησε τα ζεστά νερά αλλά ακόμη, μια υποβρύχια αίθουσα 1.2εκ. κυβικών και 4.3 χιλιόμετρα ενός υπόγειου λαβύρινθου από 14 σήραγγες κρατούν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους που σήμερα αποτελούν αντικείμενο παγκόσμιας έρευνας και εξειδικευμένων ομάδων. Πλάι στο μυστήριο και στον “αφρό” ακριβώς ενός από τους πιο μυστηριώδεις γεωλογικούς σχηματισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η ζωή στη Λίμνη της Βουλιαγμένης ζει το καλοκαίρι της όλες τις μέρες του χρόνου. Σαν μαγικός κλοιός, φτιαγμένος από εντυπωσιακά βράχια και σμαραγδένια, ιαματικά, ήρεμα νερά που διατηρούν την ίδια θερμοκρασία όλες τις εποχές, η Λίμνη λειτουργεί σαν παρένθεση διακοπών μισή ώρα μόλις από το κέντρο της Αθήνας.
All day απολαύσεις στο Nero
Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η Λίμνη της Βουλιαγμένης ήταν πάντα ένα κρησφύγετο για λίγους και εκλεκτούς, ταυτισμένο με τις ευεργετικές θεραπείες του Υδροθεραπευτηρίου. Το πρωί βουτιές και χαλάρωση στα σκιερά sun beds κυριολεκτικά πάνω στο νερό, καφές, κοκτέιλ και σνακ και ύστερα το μαγικό σκηνικό της νύχτας όταν ο κινηματογραφικός φωτισμός των βράχων σε μεταφέρει σε ένα τοπίο που κάνει μαγική την έξοδο για ποτό ή για δείπνο.
Τη Λίμνη από φέτος ανέλαβε η εταιρία Terrablue του Σωτήρη Χρόνη που μας έχει δώσει 4 επιτυχημένα Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως. Όπως στο Σερσέ λα Φαμ και το Il Barretto, έτσι κι εδώ στο NERO, ο Ανδρέας Λαγός, που έχει την καθοδήγηση του μενού, δίνει τη δική του, ιδιαίτερα προσωπική άποψη για τη νέα ελληνική γεύση. Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, ο executive chef Βασίλης Πέππας.
Μεσογειακή κουζίνα με πολλές ελληνικές αλλά και ιταλικές πινελιές με πίτσες και μακαρονάδες. Προσγειωμένη νοστιμιά, με όση δημιουργικότητα χρειάζεται για να αναπαράξει τη μνήμη της παραδοσιακής κουζίνας στις καλύτερες στιγμές της, όταν μαγειρεύεται με τις σπάνιες, μοναδικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Ο πελτές, το τσαλαφούτι, η φάβα της Σχοινούσας, η σταφίδα, το χταπόδι και το φρέσκο μπαρμπούνι μαγειρεύουν πιάτα του σήμερα, γεμάτα νοσταλγία και ιστορίες απλές. Η φάβα παντρεύεται μελωμένο χέλι, το κοτόπουλο μαγειρεύεται με τραχανά και σερβίρεται με χόρτα, το χειροποίητο δίχρωμο κριθαράκι σου έρχεται στο πιάτο παρέα με μύδια αχνιστά. Και αν σου λείπει ένα βότσαλο στη λίμνη για να κλείσεις τη βραδιά, θα το γευτείς με βελούδινη σοκολάτα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο.
Info: καθημερινά από τις 08:00π.μ. έως 02:00π.μ. τηλ.: 210 8962590 Κρατήσεις: 6988332274 Μάγδα Άμπτελχαϊ
Το nice n easy Seaside στην εμβληματική Astir Beach
Για 2η χρονιά το nice n’ easy Seaside, επιστρέφει στη μαγευτική Astir Beach. Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί, με ολοκληρωμένο brunch menu, έως αργά το βράδυ, το nice n easy Seaside μοιράζει δυνατές καλοκαιρινές συγκινήσεις, σε ένα χώρο εκλεπτυσμένης αισθητικής, με φόντο τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού κόλπου και τον επιβλητικό ναό του Απόλλωνα.
Η μεσογειακή κουζίνα, αναδεικνύεται μέσα από το εμπνευσμένο μενού με fusion επιρροές που έχει επιμεληθεί ο Head Chef Δημήτρης Φέτσης, αξιοποιώντας τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες μικρών τοπικών παραγωγών είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τη farm-to-table φιλοσοφία των nice n easy.
Η μεγάλη έκπληξη της φετινής πρότασης του nice n easy Seaside, είναι τα γλυκά του αφού φέτος συνεργάστηκε με τον διεθνώς καταξιωμένο pastry chef, Νικόλα Στράγγα, ο οποίος υπογράφει και παρουσιάζει γνώριμες γλυκές απολαύσεις σε νέες, τολμηρές εκτελέσεις, σε ένα πολύχρωμο κολάζ γεύσεων και υφών, με την ισορροπία και τη δημιουργικότητα να έχουν τον πρώτο λόγο. Δοκίμασα 4-5 γλυκά του και πραγματικά το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο οπότε με το χέρι στην καρδιά δηλώνω τεράστια φαν του γλυκύτατου από κάθε άποψη Νικόλα. Μεταξύ μας, καλύτερο μου φάνηκε αυτό με το βασιλικό, τη λευκή σοκολάτα και τη φράουλα. Θεϊκό!
Αν δεν νυστάζεις να ξέρεις πως η διασκέδαση συνεχίζεται, στο Astir Beach Bar με δροσερά cocktails και διακόσμηση εμπνευσμένη από τη λιτή κομψότητα του τοπίου.
Info: καθημερινά από τις 08:00πμ – 01:00π.μ. τηλ. κρατήσεων: 210 8901625, www.astir.gr/beach/nice–n–easy
Matsuhisa Athens το high-end της διασκέδασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Αναδεικνύοντας μοναδικά την απαράμιλλη Nobu κουζίνα, το Matsuhisa Athens βάζει και φέτος τη σφραγίδα του στον κόσμο των εκλεκτών γαστρονομικών εμπειριών στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σε μια ονειρική τοποθεσία, μαζί με το πρώτο infinity bar της πόλης, UMI by Matsuhisa Athens, ο «ναός» των fusion ιαπωνικών γεύσεων συνθέτει μία ατμόσφαιρα απολαυστικής πολυτέλειας για το ελληνικό και διεθνές κοινό.
Ο Executive Chef Τόνι Βρατσάνος, για 11 η χρονιά, και ο Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος φροντίζουν για τη γευστική υπεροχή των πιάτων, όπου ο δημιουργικός πειραματισμός συνδυάζεται άψογα με τις κλασικές αξίες.
Επιπλέον, το Nobu Food Festival ανοίγει για ακόμη μία φορά τις πύλες του, στο Matsuhisa Athens, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου, παρουσία του ίδιου του Nobu San. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μυηθεί στα άδυτα της Nobu φιλοσοφίας και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του μέσα από τον ξεχωριστό διάλογο που ο πολυβραβευμένος διεθνής chef χτίζει ανάμεσα στην ιαπωνική μαγειρική κουλτούρα και τους λάτρεις της.
Matsuhisa Athens, Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη. τηλέφωνο κρατήσεων: 210 896 0510, e: contact@matsuhisaathens.com