Στο roof top του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens που άνοιξε σχετικά πρόσφατα τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού βρίσκουμε πλέον και το εστιατόριο The Grand Interni που είναι αδερφάκι του Interni της Μυκόνου.
Παρέα με δημοσιογράφους από το χώρο της γαστρονομίας βρέθηκα κι εγώ ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στο ολοκαίνουριο εστιατόριο μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας να δοκιμάζω το μενού και να απολαμβάνω την προνομιακή θέα. Ο χώρος κομψός και στιλάτος, λουσμένος στο φως της μέρας, με τη φύση πρωταγωνιστή και θέα Ακρόπολη από τη μια και θάλασσα από την άλλη είναι διάσπαρτος από design έπιπλα και αντικείμενα -όλα προέρχονται από το Interni – και οριοθετούν ένα μοντέρνο και μαζί εξωτικό περιβάλλον που σε κάνουν να νιώθεις χαλαρά και οικεία. Το εστιατόριο λειτουργεί πλέον και στον εξωτερικό χώρο με την εξίσου ντιζαϊνάτη πισίνα, προσφέροντας μοναδικές εικόνες ομορφιάς και στιγμές χαλάρωσης που μπορείς να συνδυάσεις με ένα από τα signature cocktails που σερβίρει το stylish μαρμάρινο bar.
Executive Chef του εστιατορίου είναι ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος Θάνος Κακαράς, Chef και του Interni Restaurant στη Μύκονο, ο οποίος έχει φτιάξει ένα fusion μενού μπολιάζοντας τις γεύσεις της Μεσογείου με λίγη Ασία.
Εκπληκτικές σαλάτες με ευφάνταστους συνδυασμούς, πλούσια πιάτα ζυμαρικών και risotti, ικανοποιητικές επιλογές σε κρεατικά ιδιαίτερης ράτσας και κοπών αλλά και ψαρικά. Σπουδαία και η λίστα κρασιών αλλά δεν αντέχω να μη σταθώ στη λίστα των γλυκών με ιδιαίτερη μνεία στον μεταμοντέρνο μπακλαβά με παγωτό μαστίχα και κόκκινο πιπέρι και το half baked cookie με παγωτό βανίλια και μπισκότο κακάο…
Μια πρόταση για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν θα θέλετε να καλοπιάσετε λίγο τον εαυτό σας και το έτερον ήμισυ.