Μια από τις πιο νόστιμες βελουτέ είναι κι αυτή η καροτόσουπα. Η γλύκα του καρότου αγαπάει το πικάντικο χαρακτήρα του κάρι και του τζίντζερ, ενώ η κόκκινη πιπεριά της χαρίζει ακόμη πιο έντονο χρώμα κι επιπλέον γλύκα. Μπορείτε να την κάνετε νηστίσιμη με ελαιόλαδο, μπορείτε και με βούτυρο που θα της δώσει έξτρα γεύση. Όπως αγαπάτε!
Υλικά για 5 άτομα
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
- 50γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό
- 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.
- Προσθέτετε τα καρότα και σοτάρετε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν. Αλατοπιπέρώνετε.
- Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πολτοποιείτε επιτόπου τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις και προσθέτετε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνετε με λίγο νερό βραστό.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα.