Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή γιαουρτόπιτας με τόσο μεγάλη επιτυχία. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνεις όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν από τη μια και από την άλλη δουλεύεις όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ. Μέχρι να αποφασίσεις πως θέλεις να τη φτιάξεις δηλαδή, την έχεις βάλει κιόλας στο φούρνο. Μέχρι να τη βγάλεις από το φούρνο τη σιροπιάζεις με κρύο σιρόπι και τη σερβίρεις με έξτρα μους από γιαούρτι και μαρμελάδα που της δίνει δροσιά και υπέροχη εμφάνιση.
Υλικά για ένα ταψάκι 25Χ35εκ.
- 100γρ. βούτυρο lurpak λιωμένο
- 300γρ. γιαούρτι
- 300γρ. ζάχαρη
- 300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 185γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
Υλικά για το σιρόπι
- 500γρ. ζάχαρη
- 500γρ. νερό
- 3 κουτ. σούπας ανθόνερο
- Χυμό από μισό λεμόνι
Για τη μους γιαουρτιού και το σερβίρισμα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- 30γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα. Βάζετε όλα τα υλικά της γιαουρτόπιτας στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό για 3-4 λεπτά να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνετε το ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.
- Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το γλυκό να γίνει χλιαρό πριν χαράξετε σε κομμάτια και το σιροπιάσετε ρίχνοντάς το σιρόπι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
- Ετοιμάζετε τη μους γιαουρτιού: Παίρνετε το ξύσμα πάνω στη ζάχαρη και ύστερα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα να γίνει σαντιγί, προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρετε το γλυκό σε κομμάτια, προσθέτοντας πάνω από το καθένα μια καλή κουταλιά μους γιαουρτιού κι από 1 κουταλάκι μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού της επιλογής σας.