Φτιάχνουμε την τέλεια γαριδομακαρονάδα για 3 άτομα σε 1 μόνο σκεύος το οποίο μπορεί να είναι βαθύ και φαρδύ τηγάνι ή μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά κρατάνε το άμυλό τους και αυτό κάνει τη σάλτσα συγκλονιστικά νόστιμη και δεμένη.
Υλικά για 3 άτομα
- 350γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από κεφάλι, πόδια και κέλυφος
- 350γρ. λινγκουίνι ή σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κλωναράκια βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λίτρο νερό περίπου
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις γαρίδες από κεφάλι και κέλυφος κρατώντας μόνο την ουρά. Αφαιρείτε το εντεράκι.
- Σε βαθύ και πλατύ τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα βάζετε τα κεφάλια και τα κελύφη μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε να αλλάξουν χρώμα οι γαρίψες. Προσθέτετε 600ml νερό από βραστήρα και βράζετε για 15 λεπτά.
- Σουρώνετε το ζωμό και τον κρατάτε στην άκρη ζεστό.
- Στο ίδιο σκεύος τοποθετείτε στο κέντρο τα ζυμαρικά μοιράζετε αριστερά δεξιά την ντομάτα, το σκόρδο, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζετε ξανά στη φωτιά.
- Προσθέτετε τον καυτό ζωμό από τις γαρίδες όσο να καλύπτει τα υλικά και σκεπάζετε με καπάκι. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό καυτό από το βραστήρα
- Βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το φαγητό και μετά κατεβάζετε στο μέτριο. Ανακατεύετε με λαβίδα για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Προσέχετε μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό στην πορεία.
- Μόλις τα ζυμαρικά μαγειρευτούν al dente, προσθέτετε τις γαρίδες, το ούζο και τον μισό βασιλικό. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
- Μαγειρεύετε για ελάχιστα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες ανακατεύοντας συχνά και σερβίρετε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο βασιλικό.