Είναι κι εκείνα τα αφράτα κατσαρά μπισκότα που τα λένε πτι φουρ ή βουτήματα καμιά φορά. Τα κολλάνε ανά δυο με λίγη μαρμελάδα ανάμεσα και ύστερα τα βουτάνε στη σοκολάτα. Τα αγαπώ! Και δεν είμαι η μόνη, ρωτήστε όποιον θέλετε, μικρούς και μεγάλους.
Δεν είναι δύσκολα να γίνουν κι αν πάρετε τον αέρα του κορνέ, θα δείτε πως είναι παιχνιδάκι. Εγώ χρησιμοποίησα τη δικιά μου μπίτερ μαρμελάδα περγαμόντο και έγιναν πραγματικά υπέροχα. Εσείς βάλτε μαρμελάδα πορτοκάλι, φράουλα, βερίκοκο, βατόμουρο, όποια σας βρίσκεται. Μόνο το βούτυρο μην λυπηθείτε. Να είναι καλής ποιότητας γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά από τα έτοιμα του εμπορίου.
Υλικά για 20 διπλά μπισκότα (περίπου)
- 225γρ. βούτυρο Lurpak
- 120γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό
- 270γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 δόση βανιλίνη
- Ξύσμα από 1 περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα περγαμόντο ή άλλη της επιλογής σας
Για την επικάλυψη
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προσαρμόζετε τον αβγοδάρτη και χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Ενσωματώνετε το αβγό και σταματάτε το μίξερ.
- Ανακατεύετε το αλεύρι και τη βανιλίνη στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα σας το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη “αστεράκι”.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC στον αέρα ή στους 200οC στις αντιστάσεις και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 λαμαρίνες. Κόβετε πάνω τους μπισκότα μακρόστενα ή σε άλλο σχήμα της επιλογής σας και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους.
- Αφού τα ξεφουρνίσετε αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα κολλάτε ανά δύο, αλείφοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού κρυώσει λίγο, βουτάτε τη μία από τις δύο άκρες των μπισκότων στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνετε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σημείωση:
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με πραλίνα φουντουκιού.