Δεν ξέρω για εσάς αλλά το κόψιμο του λάχανου δεν ήταν ποτέ το καλύτερό μου. Αντίθετα η λαχανοσαλάτα μου αρέσει πολύ. Από τότε που η φίλη μου η Ελένη μου άνοιξε τα μάτια και την ψιλοκόβω στο μούλτι έχει γίνει η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη σαλάτα. Θα μου πεις, δεν είναι και ο πιο ορθόδοξος τρόπος να κόβεις το λάχανο, αλλά πιστέψτε με, γίνεται τόσο νόστιμη η σαλάτα που δεν χορταίνεις να την τρως.
Υλικά
- 250γρ. λάχανο σε κομμάτια
- 1 καρότο καθαρισμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι σε φετούλες
- ½ πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- ξίδι
- αλάτι
- λίγο μάραθο ή άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβετε σε κομμάτια και βάζετε το λάχανο σε μια λεκανίτσα με νερό. Στραγγίζετε τα κομμάτια και τα ψιλοκόβετε στο multi σε δόσεις. Κάθε φορά τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
- Ψιλοκόβετε και τα καρότα. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα με το λάχανο κι ανακατεύετε.
- Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια και το σέλερι. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.
- Χτυπάτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με ξύδι και χυμό από λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Σερβίρετε τη λαχανοσαλάτα με κλωναράκια από άνηθο ή μάραθο και περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Σημείωση:
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο σκόρδο στη σαλάτα σας. Κάποιες φορές τις προσθέτω κυβάκια μήλου και σταφίδες. Άλλες φορές αντί για σέλερι βάζω ψιλοκομμένο σέλινο, άλλες μαϊντανό.