Κοτόπουλο, αβοκάντο και ντοματίνια τυλιγμένα σε πίτα. Φαγητό του χεριού σου από κάθε άποψη δηλαδή. Φτιάχνεται μέχρι να σκεφτείς πως πεινάς και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα και με το χέρι.
Να παραγγείλεις απ’ έξω φαγητό δεν θέλεις. Ούτε πολύ χρόνο για μαγειρέματα έχεις, αλλά μια ψιλοπείνα την αισθάνεσαι. Η διάθεσή σου είναι να φας κάτι λίγο που μπορεί τρώγοντας να σου έρθει η όρεξη να γίνει περισσότερο και για λίγο ακόμα και λίγο ακόμα. Αν όλο αυτό θες να το μοιραστείς και με 2-3 ανθρώπους, λίγο φιλέτο κοτόπουλο, μερικές αραβικές πίτες και 2 λαχανικά σε βγάζουν ασπροπρόσωπο. Σερβίρεις το πιο καθαρό «βρώμικο» και καθάρισες!
Υλικά για 4 άτομα:
- 600γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας μίγμα για κοτόπουλο ή κύμινο κοπανισμένο ανακατεμένο με πάπρικα γλυκιά, τζίντζερ τριμμένο και κουρκουμά
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Αραβικές πίτες
- 2 αβοκάντο
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2-3 τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- λίγο γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τις λωρίδες του κοτόπουλου με το κύμινο και το ελαιόλαδο. Τα ρίχνετε στο καυτό τηγάνι, πασπαλίζετε από πάνω με αλατοπίπερο και ψήνετε και από τις δύο πλευρές.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί να ζεσταθούν λιγάκι.
- Πολτοποιείτε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με 1 κουταλιά της σούπας ξυσμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα λάιμ.
- Σερβίρετε τις πίτες σε ένα πιάτο, σε άλλο πιάτο σερβίρετε το αβοκάντο και σε τρίτο τη ντομάτα. Φέρνετε το τηγάνι με το κοτόπουλο στο τραπέζι και ο καθένας φτιάχνει στο πιάτο του τη δική του πίτα, γεμίζοντας τη με κοτόπουλο, αβοκάντο και ντομάτα. Αν θέλει προσθέτει και λίγο γιαούρτι στραγγιστό και τυλίγει την πίτα. Τρώγεται με το χέρι.