Αν δεν συμβιβάζεστε παρά μόνο με την ατόφια γεύση της πραγματικής σοκολάτας φτιάξτε αυτές τις αφράτες και τροφαντές τηγανίτες για το τραπέζι του κυριακάτικου brunch. Ψήστε τις στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο και λούστε τις με σάλτσα σοκολάτας, κράνμπερις και καρύδια. Αν προτιμάτε αντικαθιστάτε τα κράνμπερις με φρέσκα βατόμουρα ή το κόκκινο φρούτο της επιλογής σας.
Υλικά για 6-8 μεγάλες τηγανίτες
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κουτ. σούπας
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισμα
- Λίγο βούτυρο Lurpak
Για το σερβίρισμα
- 60γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 90γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- Καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη το αβγό με το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ τμηματικά, συνεχίζοντας να χτυπάτε. Σταματάτε όταν γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Τον αφήνετε στο ψυγείο κι ετοιμάζετε τη σάλτσα της σοκολάτας.
- Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
- Ζεσταίνετε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15εκ. περίπου και όταν κάψει καλά ρίχνετε χυλό σε διάμετρο 10εκ. περίπου. Ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά της τηγανίτας και μετά τη γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες τηγανίτες. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια, κι όχι πολύ δυνατή γιατί θα καεί.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές συνοδεύοντας με τη σάλτσα σοκολάτας.
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak