Χωρίς μίξερ, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ένα κέικ με μειωμένα λιπαρά, τέλειο άρωμα και υπέροχη υφή που χωράει ακριβώς στη μικρή φόρμα του κέικ. Για παρέα στον καφέ ή στο τσάι, κάτω από μια μπάλα παγωτό σαν επιδόρπιο ή απλώς σαν δικαιολογία στη μικρή υπογλυκαιμία της ημέρας.
Υλικά για μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 250γρ. ζάχαρη καστανή
- 4 αβγά μεγάλα ή 5 μέτρια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 125γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 80γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά και τα χτυπάτε με αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύετε δυνατά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο χυλό.
- Τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύετε δυνατά να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας.
- Βουτυρώνετε ελαφρά τη φόρμα του κέικ και την αλευρώνετε. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
- Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.