Τόσο εύκολο κι απλό, τόσο νόστιμο και τόσο γρήγορο που φτιάχνεται μέχρι να πεις «θέλω φιστικοβούτυρο». Αλειμμένο το πρωί στο ψωμί ή τη φρυγανιά σου, αλλά και στο γλυκό ή στο φαγητό θα γίνει η καινούρια εμμονή σου. Φιλική συμβουλή: Να το αλείφεις με το μαχαίρι στο ψωμί. Το κουτάλι είναι επικίνδυνο, μπορεί να μη σταματήσεις ποτέ…
Υλικά για ένα βαζάκι των 200γρ.
- 200γρ. φιστίκι αράπικο καθαρισμένο, ψημένο και αλατισμένο
- 15γρ. αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ, προσθέτετε τα λάδι και ξεκινάτε να χτυπάτε με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα, σπρώχνοντας τα κομματάκια που κολλάνε στον κάδο προς τα κάτω.
- Σταματάτε όταν τα φιστίκια γίνουν ένας ρευστός, ομοιογενής και γυαλιστερός πολτός.
- Τον μεταφέρετε σε βαζάκι καλά πλυμένο και στεγνό και το αφήνετε στο ψυγείο.
Σημείωση:
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να φτιάξετε φυστικοβούτυρο χωρίς αλάτι, επιλέγοντας ανάλατα και άψητα φιστίκια τα οποία αφού τρίψετε ελαφρά να φύγει το φλούδι, τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα πολτοποιήσετε.