Άκρως υγιεινή, χρωματιστή και πεντανόστιμη, ζεσταίνει στομάχι και ψυχή και ζητά ελάχιστο χρόνο από τη ζωή σου. Πορτοκαλιές γλυκοπατάτες και καρότα σε μια σούπα που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου. Το αρωματικό γιαουρτάκι από δίπλα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά κάνει τη διαφορά, πίστεψέ με!
Υλικά για 6 άτομα:
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 4-5 καρότα μεσαία καθαρισμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη κάρι σε σκόνη
- 1.200 ml νερό
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο ένα καρύδι καθαρισμένο από τη φλούδα και ξυσμένο στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
για το αρωματικό γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 μικρό λεμόνι ξύσμα και χυμός
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κάρι και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμη.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπίπερο κι αφήνετε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.
- Τότε τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα επί τόπου με ραβδομπλέντερ.
- Δοκιμάζετε και αν είναι απαραίτητο, αλατοπιπερώνετε ξανά, ανάλογα με τη γεύση σας. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό και της δίνετε μια βράση ακόμα. Αν είναι αραιή την αφήνετε να βράσει λίγο για να δέσει. Προσθέσετε στο τέλος και το ξυσμένο τζίντζερ για να κρατήσει τη σπιρτάδα του.
- Διατηρείτε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια και αν θέλετε, συνοδεύετε με αρωματικό γιαούρτι που φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.