Αυτές οι τυρομπαλίτσες να ξέρεις πως θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε κάθε φιλική μάζωξη, αλλά θα σε βάλουν και σε μεγάλο μπελά αφού θα σου τις ζητάνε ξανά και ξανά. Θα τις σερβίρετε σκέτες σε δίσκο με χρωματιστές οδοντογλυφίδες ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, θα τις προσθέσετε στις πράσινες σαλάτες σας ή όπου αλλού σας αρέσει.
Υλικά
Για τις τυρομπαλίτσες:
- 600γρ. φέτα
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
- πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
Για την επικάλυψη
- 1½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκοπανισμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι σπασμένο στο γουδί
Για το σερβίρισμα
- 15-20 φέτες του τοστ ψημένες και κομμένες στα 4
- πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιστίκια στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε μπολ.
- Ετοιμάζετε το μίγμα για τις τυρομπαλίτσες: Πολτοποιείτε τη φέτα με το γιαούρτι μέσα σε μπολ.
- Προσθέτετε τον άνηθο, το δυόσμο, τα φιστίκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
- Αναμιγνύετε σε μπολ το ροζ πιπέρι με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και τον άνηθο. Ύστερα παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μίγμα τυριού και πλάθετε μπαλίτσες με διάμετρο 2εκ. περίπου.
- Τις κυλάτε στο μίγμα του φιστικιού να σκεπαστούν παντού και τις σερβίρετε είτε μέσα σε σαλάτες είτε πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.