Ποιος είπε πως τα όσπρια είναι μόνο για το χειμώνα. Γίνονται και τέλεια σαλάτα. Μια σαλάτα πολύχρωμη, αρωματική, άκρως καλοκαιρινή και πολύ χορταστική.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο ή κάρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 200γρ. ντοματίνια “βελανίδια”
- φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού
- 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 70γρ. φέτα σε κυβάκια
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζετε με το κύμινο ή το κάρι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε στην άρκη να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβετε σε μπουκίτσες.
- Παίρνετε το ξύσμα από τα 2 λάιμ και το χυμό από το ενάμιση. Τα ρίχνετε σε βαζάκι, προσθέτετε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, βιδώνετε με καπάκι και χτυπάτε καλά.
- Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε κυβάκια και τα ντοματίνια στα 2 ή στα 3. Αλατίζετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάιμ.
- Ανακατεύετε μέσα σε σαλατιέρα τα ρεβίθια, τα κυβάκια του κοτόπουλου, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του βασιλικού ή του δυόσμου, όσο ντρέσινγκ θέλετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως!
2 comments
σαλατα vegeterian με κοτοπουλο..????????? κατι δεν καταλαβατε μαλλων…!!!!
Έχετε απόλυτο δίκιο! Πάτησα κατά λάθος την επιλογή vegetarian. Ευχαριστώ για την υπόδειξη.