Μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες τυρόπιτες που φτιάχνω μόνο με φέτα κι άλλα 4 υλικά. Χρειάζομαι μόλις 7 λεπτά να τη στρώσω στο ταψί και να την ετοιμάσω για φούρνο κι άλλη μια ώρα περίπου ψήσιμο. Λουκούμι! Η συγκεκριμένη τυρόπιτα σουφλέ τρώγεται ζεστή λίγα λεπτά αφότου βγει από το φούρνο, χλιαρή μερικές ώρες μετά και κρύα την επόμενη με μεγάλη ευχαρίστηση. Να τη δοκιμάσετε στην πρώτη ευκαιρία.
Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.
- 12 φύλλα κρούστας
- 450γρ. φέτα βαρελίσια αιγοπρόβεια ή κατσικίσια τριμμένη με το χέρι
- 200γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500ml γάλα κατσικίσιο
- 4 αβγά μέτρια ή 3 μεγάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και στρώνετε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα στο ταψί αφήνοντας να εξέχουν και λαδώνοντάς τα ένα ένα με πινέλο. Στρώνετε άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
- Μοιράζετε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα. Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσετε καλά τις άκρες, στρώνετε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνετε την πίτα στο ταψί. Ψήνετε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
- Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.
1 comment
Yπέροχη συνταγή. Ευχαριστώ!