Αυτά τα μπισκοτάκια έχουν γεύση από βούτυρο κι ελληνικό καφέ. Είναι τυλιγμένα σε μια αρωματική κρούστα από ζάχαρη και κανέλα αλλά λιώνουν στο στόμα μόλις τα δαγκώσετε. Είναι μικρούλικα σε μέγεθος γι’ αυτό ιδανικά και για συνοδεία του καφέ. Εδώ τα έφτιαξα στρογγυλά και μικρά σε μέγεθος αλλά εσείς μπορείτε να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Όπως και να έχει, δοκιμάστε τα! Είναι εθιστικά νόστιμα και δύσκολα θα σταματήσετε στο ένα. Προσπαθήστε όμως, μπορεί και να τα καταφέρετε.
Υλικά για 100 τεμ. περίπου
- 250γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 160γρ. ζάχαρη άχνη
- 450γρ. αλεύρι μαλακό
- 50γρ. ελληνικό καφέ κοσκινισμένο
- 2 αβγά ολόκληρα
Για το τελείωμα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ.
- Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα ψιχουλιαστό σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε για λίγο με τα χέρια να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μόλις ενωθούν τα υλικά είναι έτοιμη, δεν χρειάζεται άλλο ζύμωμα. Αφήστε τη να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
- Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε σε κορδόνια διαμ. 3εκ. περίπου. Τα ακουμπάτε σε ταψί και τα αφήνετε στο ψυγείο να σκληρύνουν για 1 ώρα περίπου. Βάζετε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ευρύχωρο μπολ. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κορδόνια σε μπισκοτάκια πάχους ½ εκ. περίπου.
- Βάζετε λίγα λίγα τα μπισκοτάκια στο μπολ με τη ζάχαρη και το κουνάτε να τα σκεπάσει παντού το μίγμα της ζάχαρης. Στη συνέχεια τα παίρνετε και τα αραδιάζετε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε μπολ.