Χωρίς γάλα, κρέμα και αβγά αυτό το παγωτό θα γίνει η καλοκαιρινή σας σοκολατένια εμμονή. Δοκιμάστε το και κεράστε και τους vegan φίλους σας.
Υλικά για 1 λίτρο vegan παγωτό
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- 6 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φυτική κρέμα (ψυγείου)
- 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
- λίγο ξύσμα σοκολάτας για το σερβίρισμα Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στην κρέμα τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το σιρόπι αγαύης. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Κόβετε με το ειδικό σκουπ μπάλες παγωτού και σερβίρετε σε μπολ πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα σοκολάτας.