Την επόμενη φορά που θα σας περισσέψουν μερικά φύλλα και λίγη φέτα, φτιάξτε αυτή την πατσαβουρόπιτα και θα με θυμηθείτε. Δεν έχει πιο εύκολη.
Υλικά:
- 6-7 φύλλα κρούστας
- 200γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί τριμμένη με το χέρι
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 3 αβγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ο C. Λαδώνετε ένα ταψάκι Δ: 20 Χ 28ε. Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα ένα και τα φύλλα, τα οποία στη συνέχεια τσαλακώνετε ανάμεσα στις χούφτες σας και τα στρώνετε έτσι τσαλακωμένα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλύψετε όλο τον πάτο του. Ψήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο.
- Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και μοιράζετε πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα τη φέτα.
- Χτυπάτε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα και λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε μείγμα και περιχύνετε τα φύλλα παντού, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα. Βάζετε το ταψάκι ξανά στο φούρνο και ψήνετε την τυρόπιτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.
- Σερβίρετε την πατσαβουρόπιτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.