Οι αγκινάρες κάνουν φοβερή ομελέτα και μια από τις καλύτερες έχω δοκιμάσει στο εστιατόριο Θάμα στο Χολαργό, με φέτα και μαΪντανό. Ωστόσο αυτή τη φορά τις δικές μου αγκινάρες τις έκανα στραπατσάδα με ξινομυζήθρα και μέντα.
Υλικά για μια μέτρια ομελέτα
- 2 αγκινάρες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας ξυνομυζήθρα
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Μέντα ή δυόσμος
- Ντοματίνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες (δες εδώ) και ζεματάτε τους πάτους σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τους κόβετε σε φέτες.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις αγκινάρες και το κρεμμύδι.
- Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τις αγκινάρες στο τηγάνι. Προσθέτετε την ξυνομυζήθρα και ξεκινάτε μετά από λίγο να ανακατεύετε κατά διαστήματα με σπάτουλα όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέχρι να ψηθεί το αβγό. Προσοχή μην το παραψήσετε και στεγνώσει.
- Σερβίρετε την στραπατσάδα σε πιάτα προσθέτοντας αν θέλετε ντοματίνια και πασπαλίζοντας με τη μέντα ή το δυόσμο.