Ένα σνακ με γαλοπούλα και τυρί Arla που φτιάχνεται εύκολα ανά πάσα στιγμή που χρειάζεστε κάτι γρήγορο και νόστιμο για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα. Επιλέξτε υλικά καλής ποιότητας γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό της γεύσης.
Υλικά για 32 κομμάτια
- 2 φύλλα ζύμης κουρού
- 50γρ. βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
- 150γρ. τυρί Havarti Arla σε φέτες
- 150γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες τετράγωνες
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη ζύμη αφήστε να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια αφήστε τη 5 λεπτά εκτός ψυγείου.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψάκια. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο με τη μεγάλη πλευρά μπροστά σας ακριβώς χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό από κάτω. Την ισιώνετε με ένα πλάστη αν έχει ζάρες σε μερικά σημεία.
- Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε τη ζύμη με το μίγμα. Στρώνετε από πάνω πρώτα φέτες γαλοπούλας και μετά φέτες από τυρί. Με τη βοήθεια του πλαστικού διπλώνετε τη ζύμη σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε δεύτερο ρολό. Χαράζετε το κάθε ρολό σε 16 φέτες-ρολάκια.
- Τοποθετείτε τα ρολάκια το ένα μια δίπλα στο άλλο στα ταψιά που έχετε προετοιμάσει, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο. Αλείφετε με το αβγό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή κρύα.