Αυτή τη σαλάτα την έφτιαξα να τη φάω σαν πλήρες βραδινό πιάτο και με χόρτασε. Όμως τρώγεται φανατικά ό,τι ώρα και αν τη σερβίρεις στο τραπέζι. Είναι δροσερή, ανοιξιάτικη, πεντανόστιμη και αρκετά χορταστική.
Υλικά για 2 έως 4 άτομα
- 1 μαρούλι (την καρδιά) χοντροκομμένο ή σπανάκι baby ή ρόκα ή μίγμα πράσινων σαλατικών
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ολόκληρα
- 1 φλιτζάνι φράουλες
- 150γρ. ανθότυρο σε κυβάκια
- 4-5 παξιμαδάκια κριθαρένια σπασμένα σε κομματάκια
Για τη σος
- χυμό από 1 λάιμ
- ελάχιστο μέλι ή ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 5 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 φράουλα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο μούλτι όλα τα υλικά της σος και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν θέλετε λίγο όξινο ακόμα ή λάδι ή λίγο αλάτι.
- Κόβετε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και τις φράουλες σε φέτες.
- Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το μαρούλι και το δυόσμο ή όποιο σαλατικό επιλέξετε και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες, τα παξιμαδάκια και το ανθότυρο.
- Περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!