Μέχρι να φτάσουμε στην τρυφερή καρδιά της αγκινάρας πρέπει πρώτα να περάσουμε από τα αγκάθια, τα φύλλα και τα χνούδια της. Το αξίζει όμως 100%.
- Στύβετε 2 λεμόνια και ρίχνετε το χυμό τους σε ένα μπολ με νερό. Κρατάτε τις λεμονόκουπες.
- Αφαιρείτε τα πολλά χοντρά εξωτερικά φύλλα της αγκινάρας φτάνοντας στα πιο τρυφερά.
- Με μεγάλο μαχαίρι κόβετε κάθετα τα φύλλα που αφήσατε φτάνοντας κοντά στην καρδιά και με το χέρι αφαιρείτε τα υπόλοιπα χοντρά εξωτερικά φύλλα.
- Με ένα μαχαιράκι χαράζετε εσωτερικά το χνούδι περιμετρικά της καρδιάς και με ένα κουτάλι απομακρύνετε το χνούδι από το εσωτερικό της αγκινάρας.
- Με το ίδιο μαχαίρι ξεφλουδίζετε και τον βλαστό της μέχρι να μείνει μόνο το πιο τρυφερό μέρος. Καθαρίζετε και την καρδιά εξωτερικά από τα υπολείμματα των φύλλων που αφαιρέσατε.
- Τρίβετε καλά τις αγκινάρες με τις λεμονόκουπες που κρατήσατε και στη συνέχεια τις ρίχνετε μέσα στο μπολ με το λεμονόνερο, όπου τις αφήνετε μέχρι να τις χρειαστείτε.
1 comment
[…] τις τελευταίες αγκινάρες Μικρομάνης που τις είχα καθαρισμένες και ζεματισμένες έτοιμες στην κατάψυξη να […]