Η αγαπημένη μου σαλάτα αυτή την εποχή είναι το μαρούλι χοντροκομμένο μαζί με κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαϊντανό και λίγο δυόσμο. Για τη χόρταση αβγά βραστά, καλαμπόκι βρασμένο κι ελιές. Το λαδολέμονο με λίγη μουστάρδα απαραίτητο.
Υλικά για 2 άτομα:
- ½ μαρούλι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος ψιλοκομμένα
- 3-4 αβγά βρασμένα
- 4 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο (από κονσέρβα)
- 10 ελιές
Για το λαδολέμονο
- 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπα χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μαρουλόφυλλα σε νερό με λίγο ξύδι. Τα ξεβγάζετε και τα στραγγίζετε καλά.
- Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε από πάνω τα βρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα, τις ελιές, το καλαμπόκι.
- Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το αλάτι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
- Περιχύνετε τη σαλάτα τελευταία στιγμή και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε.