Τρελαίνομαι για αβοκάντο! Ο συνδυασμός με αβγό, λάιμ και ντομάτα είναι ο καλύτερός μου. Μετά το γουακαμόλε βέβαια το εξαίσιο μεξικάνικο ντιπ από λιωμένο γουακαμόλε με κρεμμύδι, λάιμ, ντομάτα και κόλιανδρο. Σκόρδο δεν βάζω, προσωπικά το προτιμώ χωρίς, αλλά το τσίλι το θέλω. Μου αρέσει να το σερβίρω με τορτίγιες που κόβω μόνη μου σε τρίγωνα κομματάκια και ψήνω στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές. Δεν έχω καλύτερο… Το μυστικό βρίσκεται στα ώριμα αβοκάντος. Αλλιώς ούτε να τα καθαρίσετε δεν θα καταφέρετε, πόσο μάλλον να τα πολτοποιήσετε. Αν δεν βρείτε να αγοράσετε αρκετά ώριμα, βάλτε τα σε μια σακούλα μαζί με ένα μήλο για 2-3 μέρες και θα έρθουν εκεί που θέλετε.
Υλικά για 6 άτομα:
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 λάιμ ξύσμα και χυμός
- αλάτι
- 6-7 ντοματίνια
- Κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι σε φετούλες
για το σερβίρισμα
- 1 πακέτο τορτίγιες
- 1 λάιμ σε φέτες
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε τις τορτίγιες: τις κόβετε ανά 2 ή 3 τη μια πάνω στην άλλη σε 12 τρίγωνα κομματάκια την κάθε μία. Τις απλώνετε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα ξεφλουδίζετε. Ρίχνετε τη σάρκα τους σε ένα μπολ και τη λιώνετε με πιρούνι ή την πρέσα του πουρέ.
- Προσθέτετε το μισό κρεμμυδάκι σε μικρότερα κομμάτια, το ξύσμα και το χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύετε καλά.
- Μεταφέρετε το γουακαμόλε σε μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβετε τα ντοματίνια σε κυβάκια και προσθέτετε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Αλατίζετε και ανακατεύετε. Τα προσθέτετε στο μπολ, πάνω από το γουακαμόλε.
- Ρίχνετε και τον κόλιανδρο και σερβίρετε μαζί με τις τραγανές τορτίγιες και φέτες από λάιμ.