Μπεζεδάκια καρύδας με τροπικό accent βουτηγμένα στη σοκολάτα. Σαν σοκολατένιο εξωτικό φιλί στο στόμα.
Υλικά για 30 κομμάτια περίπου
- 3 ασπράδια από μέτρια αβγά (100γρ. περίπου)
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 50γρ. καρύδα ινδική τριμμένη
- 200γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή που θα δημιουργεί κορυφές.
- Προσθέτετε το αλάτι και το λεμόνι και μετά ξεκινάτε να προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα, να γυαλίσει και να μπορεί να στέκεται.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τμηματικά και την καρύδα ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνετε και ρίχνετε στο χαρτί μικρές ποσότητες, τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν οι μαρέγκες όταν ψηθούν.
- Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 120οC και τις ψήνετε για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα με το φούρνο μισάνοιχτο για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφήνετε τα μπεζεδάκια εκτός φούρνου να κρυώσουν εντελώς κι ύστερα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε εκτός φωτιάς να κατέβει η θερμοκρασία και ΄μετά παίρνετε ένα ένα τα μπεζεδάκια από το ταψί, τα βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνετε ξανά στο ταψί. Όταν τελειώσετε με όλα τα μπεζεδάκια αφήνετε να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Τοποθετείτε τα σοκολατένια μπεζεδάκια σε πιατέλα ή σε κουτί. Είναι έτοιμα για κέρασμα!