Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά να προετοιμάσετε αυτό το σοκολατένιο κέρασμα. Συνήθως φτιάχνεται με καβουρντισμένα αμύγδαλα και κουβερτούρα. Εγώ το έφτιαξα με τα υπολείμματα της σοκολάτας από τους λαγούς και τα… πετραχείλια του Πάσχα κι ένα μίγμα ξηρών καρπών που αγόρασα έτοιμο σε σακουλάκι και περιείχε αμύγδαλα, φουντούκια, σταφίδες και φιστίκια. Ονειρεμένο κέρασμα!
Υλικά για 30 κομμάτια περίπου:
- 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 200γρ. μίγμα ξηρών καρπών και φρούτων
Εκτέλεση
- Βάζετε την περισσότερη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε τη λιωμένη σοκολάτα από το σκεύος και προσθέτετε τη σοκολάτα που κρατήσατε. Ξεκινάτε να ανακατεύετε λίγο με σπάτουλα να λιώσει όλη η σοκολάτα και να πέσει η θερμοκρασία της.
- Ρίχνετε το μίγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύετε. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα της σοκολάτας.
- Το βγάζετε πάνω σε λαδόκολλα κι αφήνετε τα βραχάκια να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν. Μετά αν θέλετε, τα αφήνετε και λίγο στο ψυγείο.
- Μεταφέρετε τα σοκολατένια βραχάκια σε φοντανιέρα και έτοιμα για σερβίρισμα!
1 comment
Μπράβο για τις ενδιαφέρουσες επιλογές, την πλούσια ποικιλία, τα καλά υλικά και τον απλό τρόπο περιγραφής. Εύκολα υποκυπτουμε!