Ένα κατακόκκινο επιδόρπιο, ανάλαφρο και δροσερό που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις και με την έγκριση του διαιτολόγου σας. Δοκιμάστε αυτή τη σούπα φράουλας και θα με θυμηθείτε!
Υλικά για 6 άτομα
- 500γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 100γρ. νερό
- 50γρ. στέβια
- 50γρ. ούζο
- 1 κλαδάκι δυόσμο (μόνο τα φυλλαράκια)
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό με λίγες θερμίδες
- Γιαούρτι στραγγιστό 2%
- Μερικές φράουλες ακόμα
- Φυλλαράκια δυόσμου
- Μπισκότα ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Για τη σούπα ρίχνετε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνετε με το νερό και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνετε η φωτιά, προσθέτετε το ούζο, τη στέβια, τα φυλλαράκια του δυόσμου και πολτοποιείτε τη σούπα φράουλας με ραβδομπλέντερ. Τη μεταφέρετε σε γυάλινο μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν τη βάλετε ψυγείο.
- Όταν παγώσει η σούπα φράουλας τη μοιράζετε σε μπολ, προσθέτετε από μια μπάλα παγωτό ή γιαούρτι, διακοσμείτε με φράουλες, μπισκότα, φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρετε τη σούπα κρύα.