Moelleux και fondant σοκολάτας για τους Γάλλους ή απλώς κεκάκια με μια μαλακιά καρδιά που στάζει σοκολάτα για εμάς τους υπόλοιπους. Όπως κι αν τα πεις αυτά τα εύκολα υγρά cakes σοκολάτας θα σας βάλουν σε μεγάλο μπελά αν τα φτιάξετε μια φορά στο σπίτι. Θα σας τα ζητάνε ξανά και ξανά και θα έχουν δίκιο. Είναι εθιστικά νόστιμα!
Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 125γρ. κουβερτούρα
- 120γρ. βούτυρο
- 4 αβγά
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 55γρ. αλεύρι
- Κακάο και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη στο λιωμένο μίγμα και την ενσωματώνετε με μαρίζ. Προσθέτετε και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύετε να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια μέσα στις υποδοχές μια φόρμας για 12 μάφινς και μοιράζετε μέσα το μείγμα φροντίζοντας να μην τα ξεχειλίσετε. Εγώ χρησιμοποίησα φορμίτσες σιλικόνης.
- Ψήνετε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο τα cakes πριν τα βγάλετε από τις υποδοχές τους.
- Αφαιρείτε τα χαρτάκια ή τις φορμίτσες σιλικόνης και σερβίρετε τα υγρά cakes όσο ακόμα είναι χλιαρά, πασπαλίζοντας με λίγο κακάο και λίγη άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό.