Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να μαγειρέψεις το χταπόδι. Ρίχνεις τα πάντα στη λαδόκολα, προσοχή όχι αλάτι, τυλίγεις και ψήνεις. Με το ζουμί που θα αφήσει το χταπόδι μπορείς να κάνεις θαύματα. Πιλάφι, κριθαράκι, πατατοσαλάτα, ότι τραβάει η όρεξή σου.
Υλικά
- 1 χταπόδι 1.000 έως 1300γρ.
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσαμικό
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας κόκκους μαύρου, άσπρου, πράσινου και ροζ πιπεριού
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Καθαρίζετε το χταπόδι αφαιρώντας το δόντι και το περιεχόμενο της κουκούλας χωρίς να την αφαιρέσετε. Ξεπλένετε το χταπόδι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο της το χταπόδι. Τοποθετείτε γύρω-γύρω τις σκελίδες του σκόρδου, τα δαφνόφυλλα, και τα πιπέρια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αν χρησιμοποιήσετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι. Τυλίγετε τη λαδόκολλα γύρω από το χταπόδι κλείνοντας καλά τις άκρες.
- Ψήνετε το χταπόδι στο φούρνο για μία μιάμιση ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του.
- Σερβίρετε το χταπόδι ολόκληρο σε πιατέλα ή σε κομμάτια σαν ορεκτικό.
Σημείωση:
Το ζουμί που θα μείνει στο χαρτί δεν το πετάτε. Μαζί του φτιάχνετε από πιλάφι, πάστα, σάλτσα για την μέχρι πατατοσαλάτα ή μια φασουλοσαλάτα.