Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο νόστιμο και χορταστικό. Αυτό τι άλλο…
Υλικά για 4 άτομα
- 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 400γρ. ζυμαρικά κοντά της επιλογής σας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
- 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
- 150γρ. φέτα σε κομματάκια
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Το αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ψήνετε να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά και τα γυρίζετε κι από την άλλη.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε στο τηγάνι την ξυσμένη ντομάτα. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
- Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, υπολογίζοντας 1 λεπτό λιγότερο.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε πιάτα.