Πεντανόστιμα κεκάκια με πολλή σοκολάτα στη ζύμη και τραγανά καρύδια. Στην επικάλυψη πλούσιο γλάσο σοκολάτας, κομμάτια από καρύδι και αποξηραμένα κράνμπερις, όχι ζαχαρωμένα. Συνταγή εγγύηση για να κάνετε χαρούμενους πολλούς νοματαίους!
Υλικά για 12 -16 κομμάτια
- 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 200γρ. βούτυρο σε κομματάκια
- 4 αβγά μεγάλα
- 200γρ. ζάχαρη
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
- 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 40γρ. βούτυρο
- 50γρ. καρύδια
- 50γρ. κράνμπερις για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε πρώτα την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μεταλλικό μπολ και μετά τα λιώνετε μαζί σε μπεν μαρί. Αλλιώς, τα βάζετε σε γυάλινο μπολ και τα λιώνετε στα μικροκύματα σε 2-3 δόσεις κι ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά και να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα.
- Όταν λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο τα ανακατεύετε να ενωθούν και τα αδειάζετε στο μείγμα των αβγών. Χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν. Τελευταία ανακατεύετε στο μίγμα τα καρύδια.
- Βουτυρώνετε φόρμα για μάφινς σε σχήμα καρδιάς και μοιράζετε το μίγμα στις υποδοχές. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να μεταφέρετε το μίγμα σε κανάτα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα ξεφορμάρετε πάνω σε σύρμα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Λιώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύετε με σπάτουλα να κατέβει η θερμοκρασία και μοιράζετε τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από τα κεκάκια.
- Διακοσμείτε με καρύδια και κράνμπερις και αφήνετε να στεγνώσει το γλάσο της σοκολάτας πριν σερβίρετε.