Μια πίτα ζουμερή και πληθωρική, που δεν λατρεύεται για τα τραγανά της φύλλα, αλλά για τα αφράτα “κάλλη” της και τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο. Αγαπάει τα τυριά που λιώνουν, τα σοταρισμένα λαχανικά και τα πικάντικα αλλαντικά. Αυτή τη φορά περιορίστηκα στα δύο πρώτα.
Υλικά για 6-8 άτομα
- 75γρ. βούτυρο LURPAK
- 7 φύλλα κρούστας
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- 500γρ. κολοκύθα σε κύβους ψημένη
- 400γρ. Mozzarella Arla τριμμένη
- 4 αβγά μέτρια
- 500ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά κι αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Στρώνετε τσαλακωτά τα τρία πρώτα φύλλα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο χωριστά. Απλώνετε το μείγμα των λαχανικών ομοιόμορφα και τα σκεπάζετε με ένα φύλλο το οποίο απλώνετε τσαλακωτά και βουτυρώνετε επίσης.
- Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το περισσότερο τυρί, αφού κρατήσετε λίγο στην άκρη για να το πασπαλίσετε στην επιφάνεια του σουφλέ στο τέλος. Σκεπάζετε το τυρί με τα τρία τελευταία φύλλα, απλώνοντάς τα τσαλακωτά και βουτυρώνοντάς τα ξεχωριστά ένα-ένα.
- Με μυτερό μαχαίρι χαράζετε το σουφλέ σε κομμάτια. Σε μια λεκάνη, χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με το γάλα και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα.
- Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
- Το σερβίρετε ζεστό, χλιαρό ή και κρύο, σαν πρώτο πιάτο ή σνακ.