Φτιάχνεται τόσο εύκολα και μοσχοβολάει βούτυρο και τυρί. Τρώγεται στο πρωινό ή σαν πρώτο πιάτο και είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Στο τελείωμα την πασπάλισα με ηλιόσπορο και παπαρουνόσπορο. Εσείς μπορείτε να την αφήσετε σκέτη ή να την πασπαλίσετε με σουσάμι ή τριμμένο σκληρό τυρί. Μπορείτε να τη φάτε περιχυμένη με λίγο μέλι ή σκέτη. Όπως αγαπάτε!
Υλικά για ένα ταψάκι Δ:25Χ35εκ.
- 200ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 300ml γάλα
- 3 αβγά
- 125γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
- 500γρ. φέτα πατημένη με πιρούνι
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
- 3-4 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
- 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
- Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
- Κρατάτε 1 κουταλάκι από το βούτυρο και βουτυρώσετε το ταψί. Λιώνετε το υπόλοιπο σε μπρίκι ή στα μικροκύματα. Ενσωματώνετε το λιωμένο βούτυρο στο μίγμα του μπολ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι.
- Aφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Προσθέτετε τη φέτα στο μίγμα του μπολ, ρίχνετε πιπέρι και ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα σας.
- Το αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψί και αφού ισιώσετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε με τον ηλιόσπορο και τον παπαρουνόσπορο. Καλό είναι το πάχος της πίτας στο ταψί να μην ξεπερνά το 1 δάχτυλο σε πάχος.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
- Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.