Το γλυκό του μισάωρου, στην εκδοχή του με κάστανα είναι απλώς τέλειο. Εδώ το σέρβιρα με λίγη άχνη ζάχαρη. Μπορούσα όμως και με σάλτσα καραμέλας. Το απέφυγα. Εσείς τι θα κάνετε;
Υλικά για ένα ταψάκι 19Χ28εκ.
- 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 250γρ. βούτυρο σε κομματάκια
- 4 αβγά
- 180γρ. ζάχαρη
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μεταλλικό μπολ. Το τοποθετείτε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει χωρίς το νερό να ακουμπά στον πυθμένα του μπολ (μπεν μαρί) και περιμένετε να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά με σπάτουλα.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε να ενωθούν τα δυο μίγματα. Προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σας σε ταψάκι. Ρίχνετε από πάνω τα κάστανα σπάζοντάς τα ελαφρά με το χέρι και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το γλυκό 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο πριν το βγάλετε.
- Αφήνετε να γίνει χλιαρό και πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη πριν σερβίρετε.