Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωμένο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με φρέσκα σύκα -τώρα που είναι στην καλύτερη εποχή τους και θα τα προσφέρουμε σαν παγωτό.
Υλικά
- 500γρ. κρέμα φυτική
- 5 κουτ. σούπας γεμάτες γάλα ζαχαρούχο
- 500γρ. σύκα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο ή ροζέ
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα σύκα και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύλο της κανέλας και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν και να πήξουν. Αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και τα πολτοποιείτε.
- Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα δυο υλικά.
- Σταδιακά προσθέτετε το περισσότερο μείγμα των σύκων. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα σας. Το μεταφέρετε σε μεταλλικό μπολ και προσθέτετε μέσα το υπόλοιπο μείγμα των σύκων ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Δεν θέλουμε να γίνει ομοιογενές, αλλά να ξεχωρίζουν τα σύκα εδώ κι εκεί. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Βγάζετε το παγωτό για 5 λεπτά εκτός κατάψυξης, κόβετε μπάλες και σερβίρετε.